Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Βαφή σε περίπτωση εγκυμοσύνης

Σχετικές μελέτες που έχουν γίνει, έχουν δώσει μέχρι στιγμής στοιχεία πως είναι σχετικά ασφαλές να βάψετε τα μαλλιά σας λίγο πριν μείνετε έγκυος ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης - και αυτό γιατί είναι πολύ μικρή η ποσότητα των χημικών που πραγματικά μπαίνουν στον οργανισμό σας.
Αν όμως θέλετε να είστε εντελώς σίγουρη, το καλύτερο θα ήταν να περιμένετε μέχρι το δεύτερο τρίμηνο, όπου το αναπτυσσόμενο μωρό σας είναι λιγότερο ευάλωτο και έχει ολοκληρωθεί η οργανογένεση. Για να είστε πιο σίγουρες:
  • Μια επιλογή που θεωρείται πιο ασφαλής είναι οι φυτικές βαφές. Προσέχετε όμως! Είναι σημαντικό να διαβάσετε τον κατάλογο των συστατικών τους προτού τις εφαρμόσετε καθώς, πέρα απ τα διάφορα "φυτικά" συστατικά, μπορεί να περιέχουν μια ή περισσότερες απ τις συνηθισμένες συνθετικές χημικές ουσίες όπως p- phenylenediamine (ή φαινυλενεδιαμίνη), dihydroxybenzene (υδροκινόνη ή διυδροξυβενζένιο) και aminophenol (αμινοφαινόλη) συστατικά τα οποία χρησιμοποιούνται στις μόνιμες και ημιμόνιμες βαφές.
  • Ασφαλής επιλογή είναι και οι ανταύγειες. Στην τεχνική αυτή βάφονται μόνο οι τρίχες και η βαφή δεν ακουμπά το δέρμα, άρα δεν περνούν χημικά στον οργανισμό σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.